Ulei esențial de Oregano

Antioxidant / Antibacterian / Antiviral / Termogenic / Digestiv / Antialergic / Antinflamator

Pur & Natural

Obținut prin distilarea în abur a florilor și frunzelor de oregano (origanum vulgare).

Compoziție:

Uleiul esențial de oregano datorită conținutului mare de fenoli este un puternic antioxidant și are o acțiune antibacteriană puternică.

Carvacrolul, componenta chimică principală din oregano, îl face unul dintre cele mai versatile și mai puternice uleiuri esențiale. Este principalul activ care luptă împotriva bacteriilor.

Thymolul are efecte antifungice și susține sistemul imunitar.

Acidul rosmarinic este un antioxidant puternic care protejează împotriva radicalilor liberi.

Utilizări:

Datorită efectului antibacterian, antiviral, antifungic ajută la întărirea organismul în lupta cu infecţiile şi virozele respiratorii.

Ajută în lupta împotriva candidei și dermatofiților care afectează unghiile datorită proprietăților antifungice. Eficient împotriva negilor și verucilor de asemenea.

Puternic antibacterian, antifungic și antiviral, poate fi folosit ca produs dezinfectant natural pentru casă sau adăugat în produsele de curățenie.

Se poate folosi în afecțiunile respiratorii fiind un bun expectorant, ajută la eliminarea mucusului îngroșat de la nivelul căilor respiratorii. Ajută la calmarea gâtului inflamat.

Aplicat topic, reduce roșeața și iritarea pe zona afectată si poate ameliora durerea asociată cu artrita.

Un studiu din 2011 condus de Dr. Harry Preuss, a arătat că uleiul de oregano are proprietăţi antimicrobiene, care ajuta la tratarea infecţiei cu Staphylococcus Aureus. Uleiul de oregano, în doze relativ mici, inhibă dezvoltarea bacteriei la fel de eficient ca antibioticele standard.

Se folosește întotdeauna diluat într-un ulei vegetal, se recomandă diluția de maxim 1%.

Contraindicații: nu se recomandă folosirea de către femei însărcinate și copiii sub 2 ani.

Consultați întotdeauna medicul / aromaterapeutul înainte de a consuma ulei de oregano împreuna cu alte medicamente. Nu se aplică pe pielea sensibilă sau cu leziuni.

Nu se recomandă folosirea în perioade de insomnii, deoarece stimulează sistemul nervos și circulator.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *